Naujienos

"BIOK laboratorija" planuoja produktų inovacijas ir eksporto šuolį

2017 02 03

Didžiausia Lietuvos kosmetikos gamybos bendrovė „BIOK laboratorija“ pernai pasiekė 7,5 mln. eurų apyvartą, arba 13 proc. daugiau nei pernai. Dvigubai per metus išaugęs eksportas sudarė 15 proc. bendrų pardavimų, o daugiau nei 90 proc. produkcijos į užsienį išvažiuoja su nuosavais prekių ženklais: „Ecodenta“ bei „Margarita“. Pernai įmonė aktyviai dalyvavo tarptautinėse specializuotose parodose Italijoje, Didžiojoje Britanijoje, Švedijoje, taip pat nacionalinėse grožio parodose kaimyninėse Latvijos ir Estijos rinkose.
Įmonės vadovė Romualda Stragienė sako, kad šių metų parodose ketinama pristatyti sertifikuotas produktų inovacijas. „Skandinavijos šalys reikalauja kokybės įrodymų, todėl mums reikalingas nepriklausomas tarptautinis sertifikatas – lietuviška kilmė nesukuria papildomos vertės užsienio rinkose“, – tikina R. Stragienė.
Per metus įmonėje sukuriama ir į rinką išleidžiama apie 50 naujų gaminių, o jų dalis apyvartoje sudaro beveik penktadalį. Lietuviškos dantų pastos jau įsitvirtino Latvijos ir Estijos prekybos vietose, jomis sėkmingai prekiauja ir keli tinklai Vakarų Europoje. Juoda dantų pasta „Ecodenta“ pernai buvo išrinkta populiariausia dantų priežiūros priemone natūralių produktų tinkle „Holland and Barrett“. Su šiuo tinklu pradėjusi bendradarbiavimą Didžiojoje Britanijoje, vėliau „BIOK laboratorija“ išplėtė taškų skaičių per Olandijos ir Belgijos filialus. Lietuvoje kaip naujus prekybos partnerius įmonės atstovai įvardijo prekybos tinklą „Lidl“ ir knygynus „Pegasas“. Knygynuose yra sėkmingai prekiaujama vaikų kosmetikos linija su „Kakė Makė“ prekiniu ženklu. Šis bendradarbiavimo projektas kartu su leidykla „Alma Littera“ gimė 2015 metų pabaigoje ir toliau sėkmingai vystomas. „BIOK laboratorija“ su „Kakės Makės“ ženklu gamina 13 produktų vaikų higienai: nuo dantų pastų iki vonios putų. 
Šių metų pradžioje atsinaujino „BIOK laboratorijos“ vadovų komanda: išėjus Vaidotui Krenciui, įmonės direktore tapo buvusi rinkodaros vadovė Romualda Stragienė, o jos vietą užėmė patyrusi rinkodaros ir komunikacijos specialistė Ieva Čepononė. Su įmone atsisveikino ir technikos vadovas Antanas Ričkus, nutarus gamybos ir technikos padalinius sujungti į vieną skyrių.
Įmonės prioritetinė kryptis išlieka tvaraus augimo užtikrinimas stiprinant nuosavus prekinius ženklus, investuojant į produktų inovacijas ir plečiant eksporto rinkas.
Didžiausias Lietuvos kosmetikos gamintojas „BIOK laboratorija“, valdantis prekės ženklus RASA, ARAS, MARGARITA, ECODENTA, BIOK DERMATOLOGY, kuria ir gamina daugiau nei 200 skirtingų veido, kūno ir plaukų priežiūros bei burnos higienos priemonių. Šiuo metu įmonėje dirba 60 darbuotojų. 
 
 
 
 

Mūsų puslapyje yra naudojami keturi pagrindiniai slapukų tipai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Privatumo Politika.