Naujienos

Italijoje pasauliui pristatyta lietuviška dantų pasta „Ecodenta”

2015 03 25

Tik 2 lietuvių, 8 – latvių, apie 200 Lenkijos įmonių, o iš viso daugiau nei 2000 dalyvių šiemet pristatė savo produkciją svarbiausioje pasaulyje kosmetikos rinkai skirtoje parodoje „Cosmoprof Worldwide”, vykusioje Bolonijos mieste Italijoje 2015 kovo 20-23 dienomis. Šiemet prestižiniame renginyje pirmąsyk dalyvavo ir didžiausia lietuviškos kosmetikos gamintoja „BIOK laboratorija”, tikslingai pasirinkusi pristatyti Lietuvoje jau įsitvirtinusį ir išbandytą produktą – vienintelę masinio vartojimo lietuvišką dantų pastą „Ecodenta”. 
 
„Lietuvą šioje parodoje jau visi yra girdėję, žino, tačiau lietuviška kosmetika – dar naujiena. Todėl dalyvavimas tokio lygio renginyje mums yra būtinas žingsnis planuojant plėtrą į eksporto rinkas. Tai padėjo užmegzti apie šimtą vertingų kontaktų su distributoriais, prekybos tinkais, e-parduotuvėmis iš įvairių pasaulio šalių: Italijos, Japonijos, Kinijos, Slovakijos, Bulgarijos, Kirgizijos, Didžiosios Britanijos ir kitų”, – sakė „BIOK laboratorija” direktorius Vaidotas Krencius.  
 
„BIOK laboratorija” parodoje pristatė eksportui pritaikytas dantų priežiūros „Ecodenta” priemones, kurių įpakavimai adaptuoti eksportui: išversti į anglų kalbą ir pritaikyti tarptautiniams standartams. Visgi, potencialūs investuotojai labiausiai dėmesį atkreipė į paties gaminio išskirtinumą – sudėtį, kurią sudaro iki 98 proc. natūralūs ir ekologiški ingredientai. 
 
„Išsiskirti tokioje parodoje tikrai nėra paprasta. Juolab, kad tenka konkuruoti su ne pirmus metus pristatomos produkcijos gausa iš viso pasaulio. Dalyvauti tokioje parodoje mūsų įmonei kainuoja mažiausiai 20 tūkst. eurų, įskaitant išskirtinio stendo gamybą ir žmonių darbą, taigi pristatyti produkciją užsienio rinkoms - atsakinga ir nepigi investicija. Gerai, jog Lietuvoje finansavimą galima gauti iš ES paramos fondų, kurie suteikia fiksuotą sumą daliai išlaidų padengti”, – teigia V. Krencius.
 
Įmonės vadovas pasakoja, kad skirtingų šalių įmonės tokiam prisistatymui turi skirtingas finansines galimybes. Pavyzdžiui, Lenkijoje kosmetikos eksportas yra prioritetinė sritis, taigi lenkų įmonės gauna 75-90 proc. valstybinį finansavimą dalyvavimui svarbiausiose pasaulinėse parodose. 
 
Beveik 50 metų kasmet vykstanti „Cosmoprof Worldwide” yra pasaulinė grožio industrijai organizuojama paroda, kurioje šiemet dalyvavo apie 2500 įmonių iš 70 šalių. Ji sutraukia kosmetikos gamintojus, distributorius ir mažmenininkus iš viso pasaulio. Šioje parodoje „BIOK laboratorijos” atstovams teko sutikti ir Lietuvoje veikiančių prekybos tinklų vadybininkų. 
 

Mūsų puslapyje yra naudojami keturi pagrindiniai slapukų tipai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Privatumo Politika.