Naujienos

BIOK LAB įdiegtas dar vienas tvarus sprendimas padėjo išsaugoti 10 medžių ir sumažinti CO2 emisiją

2024 05 20

Nuo 2023 m. spalio mėn. BIOK LAB įsidiegė dar vieną tvarų sprendimą savo veikloje ir perėjo prie „EcoNatural“ popieriaus, kuris gaminamas iš perdirbtų „Tetra Pak“ pakuočių.
 
BIOK LAB Prekės ženklų vadovė Laura Grumčiuvienė teigia, kad BIOK LAB yra suinteresuota dalyvauti žiedinėje ekonomikoje ir vystyti atsakingą požiūrį į aplinkosaugą, diegiant ekologiškus bei ekonomiškus sprendimus.
 
„Savo veikloje BIOK LAB naudoja 100% iš atsinaujinančių energijos išteklių (AEI) išgaunamą elektros energiją, o nuo praeitų metų trečiojo ketvirčio pakeitėme minkštojo popieriaus, naudojamo sanitariniuose mazguose, virtuvėlėse, gamyboje ir kt., tiekėją ir perėjome prie tvaresnio sprendimo – „EcoNatural“ popieriaus, kuris gaminamas iš perdirbtų „Tetra Pak“ pakuočių, bei popieriaus dozavimo sistemų, kurios pagamintos iš „Tetra Pak“ pakuočių išgauto plastiko ir aliuminio“, – pasakoja Laura.
 
Pasak „EcoNatural“ sprendimus tiekiančios įmonės atstovo Andriaus Malašausko, Lietuvoje daugėja įmonių, kurios siekia tikros, audituojamos tvarios partnerystės ir savo veikloje diegia apčiuopiamus tvarius sprendimus.
 
„Vienas tokių – iš minkštosios celiuliozės ir perdirbtų kompozitinių gėrimų pakuočių (pvz. „Tetra Pak“) pagaminti „EcoNatural“ kasdieniai sprendimai: pramoninis valymo popierius, rankų sausinimo servetėlės, tualetinis popierius ir kt. Ilgainiui naudojant šią produkciją, parengiame pozityvaus efekto aplinkai sertifikatus su realiais, lengvai suvokiamais skaičiais“ – apie tvarius sprendimus pasakoja Andrius.
 
Kompanija „Lucart“ ir „EcoNatural“ sprendimas leidžia pamatuoti, kiek naudingo padaroma gamtai, suteikdama kiekvienai šį sprendimą įsidiegusiai įmonei sertifikatą.
 
„BIOK LAB savo veikloje naudodama perdirbtą popierių nuo praeitų metų spalio padėjo išsaugoti 10 vidutinio dydžio medžių, sumažinti CO2 emisiją 568,8 kg ir perdirbti 21 744 „Tetra pak“ 1 litro pakuočių“, – džiaugiasi rezultatais Laura.
 
BIOK LAB tampa pavyzdžiu ir kitoms įmonėms, kurios siekia prisidėti prie aplinkos išsaugojimo ir diegti tvarius sprendimus savo kasdienėje veikloje.

Mūsų puslapyje yra naudojami keturi pagrindiniai slapukų tipai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Privatumo Politika.