Naujienos

Apsauga plaukams – ir debesuotą dieną

2017 08 23

Ar žinojote, kad skirtingai nei oda, kuri gali atsinaujinti po pažeidimo, plaukai yra negyvybinga dalis ir visus pažeidimus kaupia? Todėl plaukams apsauga nuo saulės būtina net ir debesuotą dieną. Plaukus gali pažeisti karštis, saulė, vanduo bei netinkama priežiūra. Jei padėsime jiems, tiek karštąjį sezoną, tiek rudenį galėsime džiaugtis sveikais, stipriais plaukais. „Biok laboratorijos“ naujų produktų specialistė Ieva Kižytė pataria, kaip prižiūrėti plaukus vasarą.  
 
Apsauga nuo saulės būtina tiek natūraliems, tiek dažytiems ar chemiškai šukuotiems plaukams. Svarbu žinoti, kad ir apsiniaukusią dieną mus veikia UVA spinduliuotė, kuri daro įtaką odos senėjimui bei greitesniam plaukų spalvos blukimui.
 

Kaip plaukus veikia saulė 

Plaukuose esantis pigmentas melaninas suteikia spalvą bei apsaugo plaukus nuo ultravioletinių (UV) saulės spindulių. Kuo šio pigmento plaukuose yra daugiau, tuo plaukų spalva yra tamsesnė, o apsauga – efektyvesnė.
 
Yra dviejų tipų UV spinduliuotė (UVB ir UVA), kurios poveikis – skirtingas. UVB spinduliai yra  ypatingai energingi ir sukelia baltymų struktūros pakitimus plaukų paviršiuje – nuo tiesioginių saulės spindulių plaukai pasidaro šiurkštūs. O UVA spinduliuotė yra mažiau energinga, bet skverbiasi giliau ir veikia net apniukusią dieną: pažeidžia plaukuose esantį melaniną, todėl blunka jų spalva.
 
Pastebėti, kad saulė pakenkė plaukams, nesunku. Plaukai tampa šiurkštesni, blunka jų spalva, juos sunkiau iššukuoti, lūžinėja galiukai, plaukai pradeda pūstis. 
 
Plaukus alina ne tik saulė, bet ir išsausėjęs oras (tiek lauke, tiek kondicionuojamose patalpose), taip pat – ir vandenyje esančios druskos ar chloruotas baseino vanduo. Be to, plaukai vasarą greičiau riebaluojasi, nes gausiau prakaituojama, todėl juos dažniau plauname, o tai irgi gali pakenkti plauko struktūrai.
 

Efektyvi pagalba plaukams 

Norint sveikų plaukų, svarbiausia yra juos apsaugoti nuo kenksmingo aplinkos poveikio, nes pažeidus plaukus, jie  jau neatsistatys. 
 
 
Rekomenduojama:
 
Galvos apdangalai yra efektyvios priemonė apsaugai nuo saulės, net jei saulės ir nematyti. 
 
Papildomos priemonės plaukų drėkinimui – intensyvaus poveikio kaukės atstatys drėgmę plauko viduje ir grąžins jiems elastingumą. Nenuplaunami kondicionieriai užglotnins plauko paviršių ir suteiks jiems blizgesio. Plaukų galiukų aliejus gali išgelbėti iki kito vizito pas kirpėją,  neleisdamas išsišakojimui plisti giliau.
 
Vasarą tikslinga rinktis priemones su apsauginiais filtrais, apsaugančiais tiek nuo UVA, tiek nuo UVB saulės spindulių, taip pat turinčius drėgmę atstatančių ingredientų (tokių kaip pantenolis, amino rūgštys, įvairūs hidrolizuoti baltymai). 
 
Reikėtų vengti priemonių su etanoliu, kuris gali džiovinti plaukus. Tad plaukų laką ar kitas etanolio pagrindu paruoštas plaukų formavimo priemones vasarą reikėtų naudoti saikingai. 
 
 
„Biok laboratorija“ naujų produktų specialistės Ievos Kižytės TOP 4 produktai, kuriuos naudojant ir tinkamai prižiūrint plaukus, vasarą jie išliks sveiki bei stiprūs: 
 
1. Švelnus plaukų šampūnas, skirtas kasdieniniam naudojimui, nes vasarą plaukus plauti tenka dažniau; 
 
2. Pagal plaukų tipą ir poreikius parinktas kondicionierius; 
 
3. Paliekamas kondicionierius ar purškalas su apsauga nuo saulės spindulių; 
 
4. Kartą per savaitę, o ypač rekomenduojama prieš maudynes jūroje ar baseine, naudoti intensyvaus poveikio kaukę plaukams.
 
 

Mūsų puslapyje yra naudojami keturi pagrindiniai slapukų tipai.

Naršydami toliau Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais. Taip pat galite sutikti ir su kitų slapukų naudojimu. Privatumo Politika.